Szegedi Kerékpáros Sport Club

Szegedi Kerékpáros Sport Club - szksc.hu

Feliratkozás a hírlevelünkre

Ring24 07.15-16. – idén két Maniacos  az indulók között

HAJRÁ, az ERŐ legyen veletek!

Idén negyedik alkalommal indul szegedi csapat a 24órás versenyen, amely során a Hungaroringen kell körözni egy napon át. Hat fős csapatban tekernek barátaink, ismerőseink.

Olvassátok szeretettel tavalyi mini interjúnkat Berta Ferivel:

„A hétvégén megrendezésre került a Ring24 verseny a Tósport Kft. megrendezésében. Szegedről is voltak résztvevők a 24 órás versenyen, ahol a bringásoknak volt szerencséjük a Hungaroring csodálatosan sima aszfaltján körözni. A csapat SZEGED név alatt három egyesület embereiből állt össze az Szegedi Kerékpáros Sport Club, a CoS Cycling Szeged és a Heavy Pedál Team bringásai fogtak össze, hogy közösen teljesítsék az egynapos megmérettetést. Összesen 190 kört sikerült tekerniük….

 

  • Hol hallottál erről a versenyről? Hányadik alkalommal indultál rajta?

2014-ben Nagy András nevű kerékpáros ismerősöm Pünkösdkor felhívott, hogy mit szólnék egy ilyen próbatételen való induláshoz? Éppen úton voltam hazafelé egy hosszú hétvégi kerékpáros kirándulásról, és mivel nagyon nagy hülyeségnek tűnt azonnal igent mondtam….

Nekem ez volt a harmadik alkalom. Minden évben 6 fős csapatban neveztünk, az idei évre beleöregedtünk a 250 feletti életkorba!

 

  • Mit emelnél ki, ami nagyon tetszett?

Csapatunk (versenyzőink és fantasztikus segítőink) együttműködése tökéletes volt. Most minden hibátlanul működött. Csapattagjaink (sport ) emberi tulajdonságai és boksz-szomszédaink viselkedése összehozott egy szenzációs hétvégét, ahol kikapcsolódtunk, jól éreztük magunkat, és nem mellékesen elég szép eredményeket értünk el!

 

 

  • Mennyire fárasztó egy ilyen verseny? Másképpen kell rá készülni, mint egy átlagos bringaversenyre?

Természetesen fárasztó. Nem nagyon vagy egyáltalán nem tudsz aludni, ami azt jelenti, hogy kb. 38-40 órát vagy ébren, közben kerékpárt kell tekerni bizonyos időközönként egy elég nehéz pályán. A közhiedelemmel ellentétben komoly emelkedők vannak a Hungaroringen és mivel szabadtéri sport, így meleg van (éjszaka hideg, és sötét), és a célegyenesben mindig szembe fúj a szél!

 

A magyarországi „profik” természetesen most valami komoly eszmefuttatásba kezdenének. Én nem. Szerintem nem igényel  különösebb felkészülést. A verseny előtt senki nem tudja elképzelni, hogy mi vár rá.  Amikor meg már benne vagyunk úgyis mindegy.

Talán csak ennyi: itt rövidebb szakaszok jutnak egy-egy embernek, mint egy átlagos országúti versenyen. Ez tulajdonképpen egy félig-meddig „hegyi” időfutam, esetleg arra lehet készülni, hogy abban a „rövid” etapban amikor a pályán van az éppen soros csapattag,  a maximumot hozzuk ki magunkból.

 

  • Hogy kell elképzelni a csapattagok részvételét a versenyben? Előre megbeszélt taktika van?

Ha valaki nem először vesz részt ezen a rendezvényen akkor már van. Mi is kipróbáltunk kétféle taktikát az elmúlt két versenyen, és amelyik jobban bevált azt követtük az idén. Természetesen  menet közben a verseny alakulása (sajnos a tavalyi évben is volt egy előre be nem kalkulált esemény>>>Rudi bukása) ezt felülírhatja, de ha semmi nem jön közbe akkor az előre megbeszéltek szerint végig lehet csinálni a 24 órát.

 

  • Volt valami, ami nem tetszett?

Csak a szervezők részéről voltak apró hiányosságok, de már megszoktuk: a 15-30 perces csúszások, a tájékozatlanságuk. (De nem neheztelünk rájuk J)

 

  • Jövőre is indulsz?

Már ebben az évben is komoly szervezést igényelt -leginkább a főszervező Bertáné Jávor Boglárka részéről- a projekt, de természetesen ha sikerül újra összehozni ezt a társaságot mindenképpen indulok!”

 

Jó időt, jó kikapcsolódást,  palánkokat és kiálló vasdarabokat elkerülni Rudi!

Hajrá Bogi és a Fiúk!!!

 

Ödit

Leave a Reply