Szegedi Kerékpáros Sport Club

Szegedi Kerékpáros Sport Club - szksc.hu

Feliratkozás a hírlevelünkre

A Vaude újdonsága: Green Shape sorozat, avagy hogy készül a kerékpáros nadrág többek között kávézaccból

A zárt anyagkörforgás egy természeti elv, amely szerint nem keletkezik hulladék, minden újrahasznosításra kerül. A Vaude új kerékpáros nadrág sorozatának, az Advanced termékcsalád, megalkotásánál az újrahasznosítás elvét tartotta leginkább szem előtt. A természetbarát megoldások keresése közben a Vaude tengeri hulladékokban és a kávégépek végtermékénél járt sikerrel. Ugyanis elhasználódott halászhálókból és kávézaccból sikerült magas színvonalú alapanyagokat kinyerniük, amelyeket az új Advanced névre keresztelt kerékpáros nadrág szériájukban fel is használtak a nadrág anyagához és betétjéhez. A hat új modell funkcionális alapanyaga ugyanis újrahasznosított poliamidból készül.
A továbbhasznosítási folyamatnak köszönhetően, amelyben például textil hulladékból újra értéket varázsolnak, halászhálókat dolgoznak fel. Ezek ugyanis tonnaszámra úsznak az óceánokban és ezáltal nagy veszélyt jelentenek a vízi környezetre. Tehát ezeket a hálókat begyűjtik, feldolgozzák és új poliamid alapanyagot készítenek belőlük. Az újrahasznosítás mellett a folyamat más pozitívumokat is magában hordoz, mivel ez a gyártási folyamat értékes nyersolajat és energiát spórol, sőt a CO2 kibocsátást is csökkenti. Az Econyl anyag minősége tökéletesen megfelel a teljesen új anyagokénak. De a fotókat átnézve erről gyorsan meg is győződhetünk. Az Econyl anyagból készült nadrágok tartósak, könnyűek és jól szellőznek, sőt mi több még környezetbarát besorolást is kaphatnak és egy igazi bringásnak ez mindenképp fontos, ugye!? A Vaude a gyártás során az újrahasznosított anyagot részben egy sztreccs anyaggal keveri, amely biztosítja a megfelelő illeszkedés és a korlátlan mozgásélményt viselője számára akár egy országúti, akár egy monti nyergében.

Hogyan lesz a „Coffee to Go” jelmondatból „Coffee to Bike!”
A kényelmes Advanced kerékpáros nadrágok ülőpárnái magukban hordozzák a környezetbarát jelzőt, a szó szoros értelmükben magukban. A betét külső része újrahasznosított S-Cafe poliészter, a betét bőrrel érintkező szivacsrésze pedig S-Cafe olajat tartalmaz. Mindkét furcsa nevű funkcionális anyag (S-Cafe) újrahasznosított kávézaccból készül. A kávézacc egy szabadalmaztatott eljárásnak köszönhetően alakul át modern, gyorsan száradó, jól szellőző, UV-álló kerékpáros ruházati alapanyaggá. A 10 mm vastag alapanyag másik nagy előnye még, hogy teljesen varrásmentes.
A Vaude természetbarát nadrágok családja jelenleg hat modellből tevődik össze. A férfiak ¾-es és rövid kantáros nadrágot vagy kantárnélküli rövidnadrágot választhatnak. A nők pedig kantár nélküli nadrágból választhatnak három különböző hosszban a rövidtől a háromnegyedesig. A klasszikus fekete szín mellett fellelhető a színpalettában egy friss zöld és egy a tengert idéző szép kék szín is.
Az árak a megszokott Vaude árak.
A legolcsóbb nadrág az Advanced családban 70 Euróba, a legdrágább modell 100 Euróba kerül, azaz áruk egy nem létező kb. 300-as árfolyammal számolva 21.000 Ft-tól 30.000 Ft-ig terjed. Ez a végeredmény a többi márkát tekintve sem horrorisztikus magasság.
Remélem, kedvet kaptatok egy kis környezetvédelemhez.

Forrás: www.vaude.com
ford., szerk.: ManiacEdit

Vaude

S16_EL1Q0246_vaude_moritz_attenberger_r

06704_671

S16_7311_vaude_hari_pulko_r

06830_061

06704_671_b

06700_457

06700_457_b

Leave a Reply