Szegedi Kerékpáros Sport Club

Szegedi Kerékpáros Sport Club - szksc.hu

Feliratkozás a hírlevelünkre

Ring24 07.15-16. – idén két Maniacos  az indulók között

HAJRÁ, az ERŐ legyen veletek!

Idén negyedik alkalommal indul szegedi csapat a 24órás versenyen, amely során a Hungaroringen kell körözni egy napon át. Hat fős csapatban tekernek barátaink, ismerőseink.

Olvassátok szeretettel tavalyi mini interjúnkat Berta Ferivel:

» Tovább olvasom Ring24 07.15-16. – idén két Maniacos  az indulók között

Július 22-23-i hétvégéjén ingyenes kerékpártesztelés a Szegedi Ligetben a MANIAC Kerékpárüzlet szervezésében!

Kedves Bringás Barátaink!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy idén is megrendezésre kerül az új 2017-es csúcskategóriás TREK bringák tesztelése, idén viszont még Badbike elektromos rásegítésű bringákat is hozunk nektek.
A dátum tehát még egyszer: 2017.07.22-23.

A pontos helyszín, tehát ahol a TREK és BADBIKE sátrat keressétek ezen a két napon, a következő:

Újszegeden, a Ligetben pontosan a Városi Sportcsarnok bejáratával szemben a kerékpárparkolós létesítményben!
Itt van lehetőség öltözőben átöltözni, toalettet rendbe szedni (WC, tusoló), igény szerint értékmegőrzőben hagyni a táskád ill. ha esetleg családdal érkezel, akkor tudnak bringát bérelni és a városban kerekezni, amíg Te TREKkelsz vagy akár addig játszhatnak a játszótéren, sétálhatnak a ligetben vagy csobbanhatnak az uszodában.
Színvonalas és szuper helyszínt találtunk, büszkék vagyunk magunkra, mert az előző három évben már bizonyított.
Gyertek és TESZTELJETEK!!!!!!
A tesztelést úgy kell elképzelni, hogy szombaton rövidebb 20-30 percesek etapokra lehet elvinni a bringákat.
Vasárnap pedig néhány középtávú vezetett túrát szerveznénk, amelyekre előzetesen kell regisztrálni a maniackerekpar@gmail.com címen vagy a +36/20-588-5130-as telefonszámon! Mit szóltok? Szívesen csatlakoznátok? Írjatok vagy hívjatok!

 

Badbike elektromos bringák tesztelhetőek

Bringavásárlás előtt állsz?
Elektromos kerékpár is szóba jöhet?
Akkor nálunk a helyed, hiszen júliusban van lehetőséged, hogy teszteld a Badbike e-bike palettáját a Maniac Kerékpárüzlet segítségével. Gyertek és guruljatok velük!

Tesztelj ingyen üléseket nálunk!

Tesztelhető Bontrager nyergek érkeztek az üzletbe. Ha nem tudod, hogy melyik nyereg lenne számodra megfelelő vagy csak azt tudod, hogy a mostani nem az Igazi, akkor most igazán szuper nyergeket próbálhatsz ki teljesen ingyen.
Ugorj be, mi feldobjuk, te visszaugrasz és próbálsz, tesztelsz, esetleg döntesz … Hajrá!

A Vaude újdonsága: Green Shape sorozat, avagy hogy készül a kerékpáros nadrág többek között kávézaccból

A zárt anyagkörforgás egy természeti elv, amely szerint nem keletkezik hulladék, minden újrahasznosításra kerül. A Vaude új kerékpáros nadrág sorozatának, az Advanced termékcsalád, megalkotásánál az újrahasznosítás elvét tartotta leginkább szem előtt. A természetbarát megoldások keresése közben a Vaude tengeri hulladékokban és a kávégépek végtermékénél járt sikerrel. Ugyanis elhasználódott halászhálókból és kávézaccból sikerült magas színvonalú alapanyagokat kinyerniük, amelyeket az új Advanced névre keresztelt kerékpáros nadrág szériájukban fel is használtak a nadrág anyagához és betétjéhez. A hat új modell funkcionális alapanyaga ugyanis újrahasznosított poliamidból készül.
A továbbhasznosítási folyamatnak köszönhetően, amelyben például textil hulladékból újra értéket varázsolnak, halászhálókat dolgoznak fel. Ezek ugyanis tonnaszámra úsznak az óceánokban és ezáltal nagy veszélyt jelentenek a vízi környezetre. Tehát ezeket a hálókat begyűjtik, feldolgozzák és új poliamid alapanyagot készítenek belőlük. Az újrahasznosítás mellett a folyamat más pozitívumokat is magában hordoz, mivel ez a gyártási folyamat értékes nyersolajat és energiát spórol, sőt a CO2 kibocsátást is csökkenti. Az Econyl anyag minősége tökéletesen megfelel a teljesen új anyagokénak. De a fotókat átnézve erről gyorsan meg is győződhetünk. Az Econyl anyagból készült nadrágok tartósak, könnyűek és jól szellőznek, sőt mi több még környezetbarát besorolást is kaphatnak és egy igazi bringásnak ez mindenképp fontos, ugye!? A Vaude a gyártás során az újrahasznosított anyagot részben egy sztreccs anyaggal keveri, amely biztosítja a megfelelő illeszkedés és a korlátlan mozgásélményt viselője számára akár egy országúti, akár egy monti nyergében.

Hogyan lesz a „Coffee to Go” jelmondatból „Coffee to Bike!”
A kényelmes Advanced kerékpáros nadrágok ülőpárnái magukban hordozzák a környezetbarát jelzőt, a szó szoros értelmükben magukban. A betét külső része újrahasznosított S-Cafe poliészter, a betét bőrrel érintkező szivacsrésze pedig S-Cafe olajat tartalmaz. Mindkét furcsa nevű funkcionális anyag (S-Cafe) újrahasznosított kávézaccból készül. A kávézacc egy szabadalmaztatott eljárásnak köszönhetően alakul át modern, gyorsan száradó, jól szellőző, UV-álló kerékpáros ruházati alapanyaggá. A 10 mm vastag alapanyag másik nagy előnye még, hogy teljesen varrásmentes.
A Vaude természetbarát nadrágok családja jelenleg hat modellből tevődik össze. A férfiak ¾-es és rövid kantáros nadrágot vagy kantárnélküli rövidnadrágot választhatnak. A nők pedig kantár nélküli nadrágból választhatnak három különböző hosszban a rövidtől a háromnegyedesig. A klasszikus fekete szín mellett fellelhető a színpalettában egy friss zöld és egy a tengert idéző szép kék szín is.
Az árak a megszokott Vaude árak.
A legolcsóbb nadrág az Advanced családban 70 Euróba, a legdrágább modell 100 Euróba kerül, azaz áruk egy nem létező kb. 300-as árfolyammal számolva 21.000 Ft-tól 30.000 Ft-ig terjed. Ez a végeredmény a többi márkát tekintve sem horrorisztikus magasság.
Remélem, kedvet kaptatok egy kis környezetvédelemhez.

Forrás: www.vaude.com
ford., szerk.: ManiacEdit

Vaude

S16_EL1Q0246_vaude_moritz_attenberger_r

06704_671

S16_7311_vaude_hari_pulko_r

06830_061

06704_671_b

06700_457

06700_457_b

Kinek kell a bringás cipő?

Az üzletben sokszor halljuk, a kérdést, hogy tényleg érdemes e bringás cipőt venni.

Mi azt mondjuk igen.

Miért?

A tekeréshez a jobb erőátadás miatt és azért, hogy ne zsibbadjon el a lábad, mindenképp érdemes egy bringás cipőt beszerezned. A vevőink között a legtöbbet a spinningre járók panaszkodnak, hogy “szétnyomja a lábukat a pedál.” Tehát  legyen szó arról, hogy rendszeres spinning óra látogató vagy akár természetben országútival, montival vagy fitnesz bicajjal körözöl van számodra megfelelő cipő.

A cipők kinézetét illetően a paletta igen széles, most például nagyon felkapottak a régi idők cipőit idéző modellek.

8dd8b41de3b8d846d368c5bf45b43ca0 Bontrager-Classique

Teszteljük a Baddog Greyhoundját

Amikor először hallottam a nevét, mit is mondjak, meglepődtem. Sőt igazán nem tetszett. Hogy lehet valami jó, aminek a nevében benne van, hogy rossz?

De amikor megláttam… Szerelem első látásra.

Én csak néhány éve keveredtem a bringás világ közelébe és ezelőtt egy másik márka országútiját koptattam, de idén van szerencsém egy Baddog bicajt hosszabban tesztelni. Kíváncsian várom az előttünk álló 4 hónapot.

Szívesen tesztelnél te is? Akkor jelentkezz és próbáld ki az országúti élményt!

http://bad-bike.hu/hu/road-bike/37-greyhound-tiagra.html

 

greyhound-tiagra

Nyerj bringát!

Ha szeretnétek bringát nyerni, akkor előre kell utalni :)!
Ne felejtsétek el átutalni az 500 Ft-os nevezési díjat az Adrenalin SE bakszámlájára a május 04-i határidőig. Így válik érvényessé a nevezésetek és bekerültök a kerékpár nyereménysorsolás esélyesei közé. Ugye nem akartok lemaradni erről az égszínkék pólóról sem? Nova Túra Maniac13071789_1997693453789694_528304429185070816_o

Látogatóban a SRAM gyárban

Érdekes és izgalmas egy kerékpáralkatrészeket gyártó céget belülről látni.

Nézzétek csak!

Nova Túra 2016. május 8-án

Az érvényes előnevezést leadók ajándék pólót kapnak!!! 🙂
Ne maradj le Te sem, add le nevezésed a www.szegednova.huweboldalon, május 04-ig!Nova Túra Maniac